dinsdag 28 september 2010

VIEL BEßER JA!

So, das war viel beßer heute..


Kampte ik gisteren nog met een worsteling over creatief te behalen doelen, vandaag lijkt eea ineens op z'n plek te vallen. Schijnbaar is een intern conflict altijd weer goed om de boel even op scherp te zetten, de status te overzien en zo tot een compleet verhaal te komen. De puzzelstukjes vallen deze ochtend ineens op de juiste plek en het totaalverhaal heeft een bredere lading gekregen. Klinkt wat vaag waarschijnlijk, maar de primaire uitgangspunten van dit gehele project hebben een plek gevonden in het totaal eindproduct. Veel werk is er bij terugkomst nog te verrichten, dat is zeker, maar de collectie aan verzameld materiaal gaat zijn plek vinden en eenieder kan zijn of haar ei er straks in kwijt. Happy, happy, joy, joy..




Een vol programma vandaag. Allereerst wat eitjes gebakken voor mijn huisgenoten, vruchtenblubbertje erachteraan en daarna de deur weer uit. Het regent gelukkig eens een keer niet, dus we kunnen de Oost-Duitse kant van Berlijn gaan untersuchen. Metro in op de vertrouwde halte en touren maar..




Toch valt het niet mee om 'out of the blue' ff wat toffe spots te vinden. Al kijk ik met een oog als ware het een fotokader, de eindhalte van onze S-Bahn levert niet meer dan een arme, maar schone buurt op. We zitten inmiddels 16 km van stadsdeel Mitte, maar dat dit nou echt is wat we willen zien, nee. Verzorgd, saai, een Duitse vakantieplaats waar je niet wil zitten. Even een paar stops terug dan maar. Op de heenweg hebben we een hoogbouwcomplex gezien wat ons wel aansprak, daar maar ff heen dan. Onderweg staat alles wederom onder de graffiti en hoewel ik daar aardig klaar mee ben hier, valt het wel op dat zelfs de tuinhuisjes langs het spoor ondergespoten zijn. De een nog lelijker dan de ander, maar dat de Duitsers er met deze illegale hobby een lelijke stijl op na hielden was me al jaren bekend. Dat zelfs tuinhuisjes een mooie multiculturele mix herbergen wordt wel duidelijk aan de wirwar van opgestoken vlaggen. Turks, Duits, Amerikaanse rebellenvlaggen etc. Zelfs de schotelantennes hier en daar ontbreken niet. Cosy Fußball gücken neben die Gürcken.




Bij 'Köllnische Heide' stappen we uit om het complex aan flatgebouwen eens dichterbij te bekijken. De multicultimix is ook hier van toepassing en aangekomen bij een van de hoofdingangen sneaken we snel achter een bolle Duitser aan naar binnen. Met z'n 3-en proppen we ons werkelijk in de mini lift. Claustrofobie kan je maar beter niet hebben nu, we kunnen onze kont niet keren hier. Verdieping 'hoogste' eruit en WOW, vet! Dikke view over Berlijn, dit is wel een relaxed plekkie. Op een tussenstukje van 1,5 bij 2,5 meter maken we onze opnames. Ik krijg werkelijk zweethanden als ik naar beneden loer, echt iets voor mij met m'n hoogtevrees, maar dit is wel wat we willen zien. Satisfaction garanteed!







Een klein half uur later houden we het voor gezien, we hebben een afspraak in Betahaus en moeten wieder züruck. Maar dit was een prima dingetje..











Das war viel beßer heute..



Geen opmerkingen:

Een reactie posten