zaterdag 25 september 2010

ACH WAS GIBT, ES IST BERLIN..

Und da sind wir den.. Die kinder sind wacker..

Wilkommen in Grossland, althans, dat is de benaming die ik maar bedacht had voor het land van onze Oosterburen tijdens de rit hier naartoe, ik vroeg me af hoe je zo'n infrasturctuur onderhield, maar dat ter zijde.. Na een verplaatsing over rails van ruim 5 uur, waar ik me af en toe door de trein moest verplaatsen als een nomade die met z'n tassen sleept HBH bereikt, waar het welkomstcomite klaarstond (Ze waren wel te laat ;-) maar wat geeft het).

Metro - Appartement - Eten - Bier - Appartement


En dan toch nog maar even op pad, Berlin ruft an, zeg maar. Thuiszitten is geen optie, dus de metro maar weer in en bezig. Ondanks dat ik nog niet helemaal fris ben om bezig te gaan moet er toch even gekeken worden in de stad. We zijn hier maar ff ten slotte. Daarbij, het is al eerder gezegd, I know, hoef je hier niet zo veel moeite te doen om inspiratie tegen het lijf te lopen.


Kroegen zat, allemaal met hun even irritante als nietszeggende anonieme techno, maar who cares, we zijn in Berlin. Vanavond moet er nog niks, morgen gerichter aan de bak. Na wat gestiefel, Caipirinha's en White Russians komen we aan in de Golden Bar. Grappig Retrotentje met 'average barkeepers', waarvan een zich wel heel uniek onderscheidt. Als een Greta Garbo uit de jaren '30 loopt hij compleet gestyled in jarretels met lippenstift op rond achter de bar, opmerkelijk, maar hij schijnt zich er helemaal happy bij te voelen. Good for him..



Deze toko hebben we na een half uurtje ook wel weer gezien, dus verder op pad, af en toe een label achterlatend. Het einde van de straat lijkt bereikt en daarmee de drukte, dus maar ff terug en kijken bij SO36..

Foute keus! Scheisse, 5 E de man lichter zijn we in een kinderdisco beland. Wel een revolutionaire kinderdisco, dat wel. Boomlange gasten van begin 20 verkleed als travestiet met gorillaprint.



Maar 'Whohoowho-Ooh-Oh!' dit is echt te slecht, wegwezen hier. Ons verblijf was van dure aard, 1 E per minuut, maar ja, pech hebben..


Ach, was gibt.. Es ist Berlin..



Geen opmerkingen:

Een reactie posten