zaterdag 18 september 2010

Kunst kent vele gezichten

Berlijn, de kunstzinnige place to be, of, der Ort wo es passiert!
De stad wordt overspoeld met creatief talent. Tijdens mijn eerste night in town heb ik gelijk een heuse Berlijnse artiest ontmoet! 

Hugo Rey Fortis is een Duitse kunstenaar van Mexicaanse afkomst. Hij woont en werkt sinds 6 jaar in Berlijn. Zijn werk bestaat uit schilderijen, fotografie, sculpturen en video's. Geïnteresseerd vroeg ik verder en hij was zo vriendelijk me een eigengemaakte film te laten zien op zijn telefoon. 

Ik kreeg oordopjes in, muziek is een belangrijk onderdeel van het verhaal en deze muziek was speciaal gecomponeerd door zijn broer die DJ is. (nóg een artiest!) 
De film begon..  zwart beeld met een introtekst dat de film was 'made bij Hugo ReyFortis', geen bullshit dus mocht je daar nog aan twijfelen.

De film begon veelbelovend met een kunstenaar die een schilderij aan het maken was. Maar, zoals het een spannende film betaamd, veranderde de wending van het verhaal ....totdat ik me besefte dat ik naar PORNO!!! zat te kijken!! AAaaaaaahhh!
Genoeg gezien besloot ik. (teveel gezien zelfs..) 

Hij noemt het erotische kunst (don't argue with the artist) en hij wordt nu eenmaal geïnspireerd door de liefde. Mooi verhaal, einde verhaal ook.

Mocht je zelf geïnspireerd zijn geraakt: zie www.hugoreyfortis.com
(zijn film staat hier echter nog niet op)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten