zondag 26 september 2010

Alles in commerciële tinten

Na een uitgebreid ontbijt waren we er klaar voor om onze laatste collega op te vangen van station. Ronald moest meteen mee de stad in.
Vandaag hebben we de toerist uitgehangen bij de Kunsthaus Tageles. Een gebouw aan de Oranienburger Strasse dat in 1990 werd bezet door de groep Künstlerinitative Tacheles om te voorkomen dat het werd gesloopt. Maar damn, wat is dit een commerciële bende. Alternatief is verworden tot een marketingtruc en de maatschappijkritische blik is ver te zoeken. Een spandoek tegen global warming, maar wel overdag de studio spotlights aan. Niet echt 'practice what you preach and preach what you practice' zeg maar. We werden allemaal een beetje misselijk van deze poppenkast. Zelfs de pislucht kwam volgens ons uit een flaconnetje. Daar gaan we dus ook geen foto's aan verspillen.




Tijd om naar een echt leuk en goed initiatief te gaan: C|O Berlin. Drie mannen vonden dat er nog geen goed fotografiemuseum in Berlijn was. In plaats van af te wachten zijn ze het museum zelf begonnen in een voormalig postkantoor. Vandaag was de opening van een overzichtstentoonstelling van Peter Lindbergh. WOW! wat is dit een gaaf gebouw (inclusief gymzaal) met een geweldige expositie. We hebben helaas de 'lecture' van de fotograaf gemist. Als je kiezen moet tussen Ronald en Peter, dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt ;-) Dank aan Erwin voor de 'sneaky' foto's.




We hebben trouwens hierna een heerlijk bloederige hap genomen. Gesponsord door Heinz...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten