donderdag 30 september 2010

EFFI

Es ist halbzeit bei Inter- Werder als de Duitse variant van Ronald Koeman, Stefan Effenberg in compleet Duitse lederen jacke in mijn blikveld verschijnt.. Wat een 'Duitser dan Duits' hoofd heeft die man toch en warum die Gestapo jas aan als gastcommentator op een voetbalveld?


We kijken Champions League in bar Destille, waar de blije barkeeper een herrijzenis is van wijlen Queen zanger Freddy Mercury. Aan de bar hangt naast schlagerzanger Freddy een slechte, pretzels kauwende, look a like van James Hetfield. Er wordt gerookt, gedronken en fußball gekückt. 


Inter-Werder is inmiddels 3-0 als de andere barkeeper, een als hunebed verklede roodharige Homer Simpson, Sky Sports overzet naar een schakelkanaal. Eerder genoemde wedstrijd is een bekeken zaak en partner van Freddy besluit dat de volle kroeg maar wat anders moet kijken. 


Het brengt de snelheid aardig in de avond, want terwijl ik een slok Warsteiner naar binnen giet, zie ik mijn vriend Rafaël van der Vaart 1-0 scoren op Heart Lane tegen Twente. Een minuut later een penalty op hetzelfde veld. Snel schakelt Sky door, om op veld Inter vriend Wesley te zien lachen met grasspriet plakkend op het hoofd. Samuel Eto'o speelt ondertussen voor persfotograaf na weer een gescoord doelpunt als Twente een elleboogpenalty tegen krijgt. Team Huntelaar 'von Ajax Amsterdam' scoort en wint en Europawijd tonen supporters hun blote basten op de tribunes. Dat van der Vaart iets te enthousiast is blijkt wel uit het feit dat hij de rode kaart krijgt, jammer, maar terecht. Hoofd gebogen loopt hij richting kleedkamer, neemt een slok water, denkt aan zijn nieuwe huis in London en Sylvie..


Und 'Enschede'? Das verliert.. Mit vier-eins..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten