zondag 12 september 2010

S(Z)onntag

Al bijkomende van het übergeweldige Berlin Festival, welke hier en daar wat kleine spoortjes heeft nagelaten, hebben we vandaag Sonntag gevierd in het Victoriapark. Het Victoriapark is een geweldig park midden in Kreuzberg met een echte nepwaterval en een fantastisch uitkijkplatform over de stad.  


Het volkspark is in het begin van de 19e eeuw aangelegd om de bevolking van Kreuzberg wat meer kleur te geven, nou ik weet na vandaag wel waarom want na het beklimmen van al die steile heuvels verscheen er meer kleur op onze wangen als waar we mee waren opgestaan.  


Na een wandeling door het park hebben we onszelf met alle apparatuur die is meegenomen vanuit Zwolle, geïnstalleerd op een veldje tussen de rest van de bewoners. Lekker even rusten was er niet bij, want naast het feit dat de hele wijk op hetzelfde veldje lag (het was immers Zonntag) werd ik ook niet met rust gelaten door de mieren. Ok, dan maar de fotocamera installeren welke elke halve minuut een shot heeft genomen en de rest van ons breiwerk uit de tas halen. Marieke heeft een "Nein Mann" creatie gepunnikt, terwijl ik bezig was met het vlechten van armbandjes welke mooi naast onze VIP armbanduhren van het Berlin festival passen (uiteraard hebben we hier nog geen afscheid van kunnen nemen). 


Jaja wie bint er maar druk met. Na 5 uurtjes in het park en een creatieve (maar bovenal natuurlijke) photoshoot met de polaroid camera zijn we weer vertrokken naar de Willibrord Frequin Strabe waar we ons eerste zelfgemaakte maaltje hebben bereidt. Het haubtgericht was een pasta met ham, courgette, ui, spinazie, champignons en heeeeeel erg veel knoflook welke morgen nog zijn sporen zal nalaten. Het inpakken van de afwasmachine was een waar feest, aangezien dit een soort van silent disco betreft. De machine is namelijk voorzien van een soort van blauwe ledverlichting.  


De rest van de avond zijn we alleen maar bezig geweest met het uploaden van veel foto's en filmmateriaal. Daarnaast heb ik Marieke een beetje geholpen met haar photoshopcreatie, welke hieronder te zien is. Opeens wisten we het, "We hadden ook DTP'er moeten worden!" (of is dit toch een 'brug' te ver?)





Nu het laatste woordje schrijven en dan maar eens op tijd (nouja) nach bed toe. Het weekend is immers weer voorbij en morgen moet er weer gewerkt worden. Het programma? Opstaan, stad verkennen, met de U-bahn reizen en weer lekker creatief doen, yeeh! 


Voor een impressie van vandaag hieronder nog wat meer beeldmateriaal.


Grüssen aus Berlin und auf wiedersehen! X











PS: Voor onze lieftallige collega's Jose en Leonie; volgende week zondag is er een Bonte Avond, dus neem je tutu en/of rolschaatsen mee! 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten