zondag 26 september 2010

STASIGELD

Ja, dat was me het nachtje wel.. Pffhhgg.. Maar wie wat moois wil maken.. 

Eindelijk hebben we de schroom van ons afgegooid en meegedaan aan de Berlijnse gewoonte om bier te drinken in de metro (alsof het ons moeite zou kosten). Voelt toch een beetje als naaktzwemmen, niet geheel onprettig moet ik zeggen. Naarmate de nacht verstreek verschoof de gemiddelde leeftijd van de metrobezoeker naar beneden en was het glasgehalte rondom ons goed vertegenwoordigd.. Hielden wij het nog beschaafd bij een Becks biertje, flessen Wodka en Whiskey zijn naarmate de tijd verstrijkt geen uitzondering meer.

Broeinesten ook niet trouwens. Af en toe kan het wat 'tensed' worden ondergronds. Vooral onze mannelijk medereizigers hebben hier en daar nogal de neiging hun dadendrang in 'wat voor richting dan ook', ten toon te spreiden middels de vorm van 1. Schreeuwen in groep. 2. Het gooien van een fles naar.. of 3. Oogcontact zoeken met 'Wie dan ook maar reageert, zodat ik een aanleiding heb om..' (Bent u er nog?)

Maar ja, dat hebben we maar op de koop toegenomen. Onze nachtelijke zwerftocht leidde ons in ieder geval langs bijzondere plekken. Glasnost was behoorlijk 'hip' op onze route, die via veel gesjouw en langs Berghein uitkwam bij Ostbahnhof. Alleen had ik dat pas door toen we langs het spoor over hekken klimmend via betonnen opstakels de trap omhoog konden nemen. Fijn gevoel ook, dat je daar beneden loopt langs de tracks en uitgaand Berlijn 20 meter hoger, statiegeld vernietigd door het naar beneden te flikkeren. Ach, de geluidseffecten waren bijzonder zullen we maar zeggen..




Geen opmerkingen:

Een reactie posten